dimecres, 1 de gener del 2020

MANUSCRITS=CERTÀMENS LITERARIS

Farà cosa de més d'un any, vaig fer una entrada relacionada amb el món de la creació d'àlbums il·lustrats. Avui, aquesta entrada està relacionada amb la presentació dels nostres manuscrits a diferents certàmens literaris. 

QUÈ HEM DE TENIR PRESENT? 
- si no resultem guanyadors i/o finalistes, no vol dir que la nostra obra no valgui ni un duro. Hi pot haver diferents motius: la qualitat de les obres presentades, el nivell d'exigència del jurat, l'atzar...
- en un blog vaig llegir que és molt important la PARTICIPACIÓ, això ens assegura que anem creant obres i que totes són millorables. Així que si cada any participem a diferents certamens, tindrem un gran recull d'històries per seguir-les polint i qui sap si crear un recull de relats amb elles;)

PRESENTACIÓ DE MANUSCRITS
Alguns editorials demanen una carta de motivació o presentació, el teu currículum i la sinopsi de la nostra obra. Us deixo algunes idees:
11293057906_99d2f22c6c_z.jpg



DESPESES
Si estàs molt segur de la teva obra i no t'importa fer diverses còpies i enquadernar-les, pots participar a tots els certàmens que vulguis, però si l'economia és un factor clau; no et facis enrere! Sempre pots participar a concursos en què acceptin originals via correu electrònic. Aquí en tens alguns: 

- Premi Ciutat de Badalona
- Premi Font de Santa Caterina de Montornès
- 7 plomes de Mollet del Vallès
- Relat Insòlit de Rubí
- Etc. 

DILEMES ÈTICS
Porto dos anys participant a diferents premis literaris i també he anat enviant manuscrits a diverses editorials. Considero que he estat molt respectuosa esperant la seva resposta i no enviant -a dojo- els meus manuscrits a quatre llocs alhora. Si no vols esperar i vols enviar el teu manuscrit a diferents certàmens, te la pots jugar i mooolt si resultes finalista o guanyador/a. Les bases de molts premis diuen clarament que l'obra presentada no pot estar pendent d'adjudicació. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada