dissabte, 4 de gener del 2020

ESPAI DELS GRANGERS I DE LES GRANGERES I

Aquest segon trimestre crearem tots junts l'espai dels grangers i grangeres. Per què aquest ofici i no un altre? Resulta que aquest mateix trimestre convidarem a les famílies a l'escola perquè ens vinguin a explicar el seu ofici. I, com vaig comentar, som escola rural i hem de rotar de "temes" per tal de no repetir-los. Penseu que els nens/es estan tres anys a la mateixa classe. L'any passat vam fer l'espai de la perruqueria, dels veterinaris i dels astronautes. I fa dos cursos vam fer l'espai de la botigueta, de l'hospital i de la pizzeria.  

PENSEM-HI MESTRES!
Compte amb la pregunta: i què podem fer? I què podem "treballar" o potenciar? 
Aquestes preguntes generen expectatives que un cop no es compleixen, perquè l'interès dels infants és pas un altre, et poden generar frustracions! Aquest tema de veure "les possibilitats" de l'espai crea seguretat; és tranquil·litzador tu com a mestre, saber com encaminar l'acció, però també et pot limitar i frustrar no aconseguir el que esperaves. Passa una mica el mateix amb el fet de redactar la programació ARA i no després de passar l'espai. Si la programes ara, et permet planificar l'acció, però després l'hauràs de refer perquè molts dels objectius potser no els hauràs treballat i has seguit uns altres depenent dels interessos dels infants. Tu tries, tu esculls ;)  

DILEMES
Vegetals plastificats, vegetals de plàstic o vegetals de veritat per muntar l'espai? Tot està bé si tens un espai on les verdures "aguantin", es mantinguin fresques o si tens la possibilitat de comprar-ne de noves cada vegada que hi jugueu! En cas contrari, podeu emprar les joguines de plàstic o bé, les joguines plastificades i posar-les a l'hort urbà. 

This fine motor garden pretend play activity is perfect for preschoolers! They are learning so much from this project, from vegetable identification, how plants grow and even fine motor exercise

2

Si fem alguns reptes, ens permetran jugar simbòlicament encara que el joc estigui estructurat? O els infants experimentaran? Aquest és un dels nostres objectius per fer joc simbòlic? Possiblement...no!

TOTS ELS VEGETALS TENEN LLAVORS? 
Mail – B0803414@student.bishopg.ac.uk

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada