divendres, 5 de setembre del 2014

REFLEXIONS DIVERSES

Els inicis de curs són moguts i requereixen un lent procés d'adaptació en tots els sentits: arribes a una escola diferent; tenen noves maneres d'enfocar el contacte amb les famílies i els alumnes; hi ha nous aires que potser s'adapten o no tant a allò que consideres adeqüat... I aquí teniu els primers interrogants: 
- Cal posar foto a tots els cartellets dels infants (bon dia, taula, arxivadors...)?  
Com sabeu, la majoria de llocs és normal posar-hi les fotos perquè els nens/es s'identifiquin més fàcilment, però ara se'm planteja aquest dubte en una escola que m'ha justificat que si tenen les fotos els nens/es es tornen mandrosos i així s'espavilen i memoritzen ràpidament el seu nom. Cal afegir que aquest any tindré P4 i P3 i els grans podran ajudar als petits. 
- Si coneixes un altre idioma (àrab, francès...) és millor no utilitzar-lo a l'aula perquè els infants es "vicien". Què en penseu? 
- Com et sents i què fas quan et diuen que cal estalviar i no hem d'imprimir en color o plastificar els materials??? Què pots fer per aconseguir més subvencions o pressupost? Personalment, considero que els materials que es podran utilitzar més endavant, cal plastificar-los i la imatge en color és més real que la pintada. 
- I què fas quan et diuen que no és possible utilitzar color i plastificar? Has de comprar els materials que necessites i deixar els recursos a l'escola? Sempre m'han comentat que molts mestres porten el seu material i se l'enduen quan marxen; ho puc entendre, però si anem així tothom estarà cremat i esperant si l'anterior mestre/a ho ha deixat "enllestit" o no. En aquest sentit, a vegades penso que és millor avançar feina a l'estiu i comprar els materials necessaris i fer el teu material ja que el setembre és sempre estressant (el que hauria fet ho deixaria a l'escola ja que em faria una altra còpia pel curs següent...). Podem dir que arriba un moment que sempre et diuen "NO" a tot, fet que et fa decidir buscar i comprar els materials que necessites per treballar bé amb els infants i amb tu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada