diumenge, 7 de setembre del 2014

APROFITAR ELS MURALS

Els murals són una font de recursos que permeten desenvolupar la creativitat, arribar a una síntesi dels aprenentatges que hem assolit o iniciat... ofereixen moltes eines que permeten a les famílies i als altres mestres veure què estem fent a l'aula. Per tant, són una font d'informació en certa manera efímera ja que aquests es van canviant i els aprenetatges s'amplien. Així doncs, donen a conèixer el que hem après en un determinat moment-mes-trimestre. 

Però, cal aprofitar-los? Cal conservar-los? És bo? És adequat? És necessari?

Hi ha docents que pensen que cal aprofitar-los per estalviar diners, però on es deixa pas a la creativitat, a la innovació i al canvi? Sempre cal penjar els mateixos murals? La mateixa decoració? No serà mooolt avorrit? Et pots estalviar feina, però és això molt previsible i desmotivador ja que ets conscient de la mateixa decoració any rere any.

Per tant, estic totalment en contra de penjar els mateixos murals ja que:
- no es potencia la creativitat dels infants i dels mestres
- no hi ha un procés de renovació
- es poden fer murals amb menys cost tot utilitzant materials reciclats...

Què en penseu?

3 comentaris:

  1. Nosaltres els sortegem a final de curs. Els nens encantats , els pares no tant :) i nosaltres ja no tenim dilema jaja
    Ptns

    ResponElimina
  2. Hola!!!
    Moltes gràcies per la idea, ja ho comentaré a l'escola.
    Un petonet

    ResponElimina
  3. Jo tallo el mural a trossos i l'enganxa en un full amb el títol del que era per posar-ho a l'àlbum, perquè també és una manera de treballar, no cal sempre fer fitxes.

    ResponElimina