dimecres, 8 de desembre del 2021

ESPAI LITERARI (RONDA 2)

RONDA 2 DE L'ESPAI LITERARI

- contes desplegables i de sorpreses (Munari)



- manualitat ziga-zaga! es tracta de crear la seva ziga-zaga amb retalls de papers de colors en un full en blanc. El conte l'expliquem tots junts abans de comentar a escollir per quina activitat començaran, per tal de compartir una estona junts i oferir un model literari (fórmula d'inici i d'acabament, etc). 



- bingo de contes (amb personatges de contes que hem explicat anteriorment a l'aula, amb imatges de contes populars i que formen part de l'imaginari universal i contes no explicats encara).  Cal dir que les cartes estan al mig i que cada infant n'agafa una i verbalitza el títol del conte o el personatge davant dels altres i el tapen amb una lletra fins que fan BINGO!



- contes a l'ordinador (explicats per diferents persones i amb diferents recursos: contes verticals, amb titelles...). Els infants s'han de posar d'acord sobre quin conte visualitzar primer i encerclar-los (el full està en una funda). Quan acaben, intento que m'expliquin què han entès o que m'expliquin el conte. 







- llibres fotogràfics de la Tana Hoban per mirar amb miralls (buscar simetries, noves mirades, llegir els contes de manera diferent...). 

SI EN VOLEU SABER MÉS...

- Tana Hoban: https://www.youtube.com/watch?v=l10bDaOGpMs

  • IDEES: Si decidiu que els infants mirin aquest conte a l'ordinador, podeu tenir una graella amb els objectes que es visualitzen per tal que els vagin marcant, per exemple. O tenir una caixa amb objectes i que els infants els agafin i facin el seu "museu d'objectes" seguint les fotografies de l'autora. 
ALTRES ENTRADES: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada