diumenge, 13 de gener del 2019

INVIERNO DE RICK BASS

http://erratanaturae.com/libro/invierno/

Títol: Invierno
Autor: Rick Bass
Editorial: Errata Naturae. Libros salvajes (2018)

Opinió: Tal com indica el títol, aquesta novel·la succeeix a l'hivern a Yaak (Montana). No és la primera vegada que llegeixo llibres d'aquesta col·lecció. La col·lecció Libros salvajes, per mi, són inspiradors. Relaten vivències relacionades amb l'autoconeixement, la independència, els valors que cada persona decidim seguir... esdevenen llibres encoratjadors que ens animen a lluitar pels nostres somnis. 

I com és habitual, us deixo algunes frases que m'han colpit: 

Pàgina 97: Claro que sentimos nostalgia. Si salieran baratas (nuestra felicidad y nuestra libertad), no merecerían la pena. 
Pàgina 136: Queremos que haga frío, queremos la nieve, ansiamos el aislamiento, la desolación, la reclusión, el silencio. 
Pàgina 157: Cançó que recomanen: "Night Rider's Lament"
Pàgina 183: Elizabeth y yo nos pasamos el resto de la velada en silencio, abrumados per una tristeza nueva y terrible. [...]. Los cambios siempre nos afectan mucho [...]. Vaya si nos pusimos tristes, sin saber por qué (y seguimos sin saberlo). 
*Parlen de la bonanova dels seus amics: seran pares*. 

Pàgina 210: Siempre que alguien me pregunta dónde vivo y se lo digo, replica:
- ¿Y vives allí tu solo?
Y respondo:
- No, con mi novia. 
- Ah, bueno, eso es distinto - responde esa persona, aliviada-. Eso es bueno. 

*Davant d'això us he de comentar que encara hi ha molts prejudicis relacionats amb la vida que escull cada persona. I es veu molt malament si algú ha escollit estar sol". 

Pàgina 215: Me sentí como si hubiera esperado la vida entera para desprenderme de mis costumbres urbanas, de esa vida en la ciudad, y meterme en el bosque; para mudar la piel, como un insecto o una serpiente. 

*Ho veig que està relacionat amb el calostre que la vida ens va "colgant"*. 

Bona lectura hivernal!!!

SI EN VOLEU SABER MÉS...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada