dilluns, 8 de juliol del 2013

LA GALLINETA VERMELLA



Image
http://hipotesi.wordpress.com/2012/12/17/novetat-lij-la-gallineta-vermella-pilar-martinez-adap-i-marco-soma-il%C2%B7lus/


Un conte clàssic que sempre hem de tenir a mà és "La gallineta vermella" tret del recull del senyor Andersen. Aparcant un moment el motiu de l'entrada, crec que és important que cada curs (infantil, primària....) recordi, llegeixi, escolti i analitzi algunes de les obres dels escriptors universals i/o "caçadors de les històries populars" [Andersen, Grimm, Perrault,.... ].

Així doncs, podeu gaudir i fer gaudir als vostres infants d'aquest conte sobre la tolerància, l'empatia, la frustració.... . Però, el final escollit és el més adient? Hem d'educar per a la frustració? Com sabeu, no tot acaba bé per alguns personatges i, això fa que sigui un conte que ens eduqui per a la frustració. 

http://llibreriaallots.blogspot.com.es/2013/03/la-gallineta-vermella.html


Si voleu trobar més contes i àlbums il·lustrats sobre els galls i les gallines, aquí teniu aquest l'enllaç


Per finalitzar, crec que entre tots/es, cal tornar a reviure grans històries com aquestes: "La princesa i el pèsol" i "El soldadet de plom" a infantil. I pot ser "La petita venedora de llumins" i "El vestit nou de l'emperador" a primària. 
Aquí teniu diferents propostes per a treballar les habilitats de pensament d'aquests i d'altres contes realitzat per la Irene de Puig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada