dilluns, 10 de setembre del 2012

EL TEMPS A INFANTIL

Avui mateix he pogut aconseguir el llibre que ens van recomenar la Fanny i la Magda (ara mateix no trobo el seu enllaç). El llibre es titula "Receptes per cuinar un bon curs escolar" d'en Xavi Corbella i la Bet Soldevila (edicions La Xaveta) i reflexiona sobre les rutines pròpies que es fan a l'etapa d'educació infantil i de les situacions que es troben els i les mestres en el dia a dia a l'escola.
Com que queden dos dies per començar, he començat a mirar el llibre segons les "meves necessitats i preocupacions" i he vist que plantegen la següent pregunta: és necessari fer el temps a infantil?
Jo crec que sí. Ens serveix per posar paraules a allò que veiem cada dia i també ens ajuda a observar atentament l'entorn i ens permet veure els canvis meteorlògics. En definitiva, "fer el temps" ens dóna un temps per prendre consciència del nostre cos i identificar què ens passa: fa fred, avui hem vingut amb guants i bufanda, ara tinc calor, etc i etc.
Caldria afegir, a l'apartat del temps, dues fotos de dos nens despullats perquè l'encarregat del temps els vesteixi segons el dia.
Què en penseu? És necessari eliminar el temps de les rutines d'infantil?
Gràcies per les vostres aportacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada