dimecres, 12 de setembre del 2012

L'ADAPTACIÓ A P3

Avui ha estat un dia realment esgotador a P3, però estic contenta de com ha anat tot. Hi ha hagut moments molt durs quan més d'un nen/a plorava, però no "podem fer res més". 

Hem de ser conscients que els nens/es necessiten exterioritzar com se senten, han de "viure aquest dol" per la pèrdua del vincle familiar, així que nosaltres els hem d'acompanyar.

Cal destacar que és sorprenent que hi hagi infants que no han anat a l'escola bressol i vinguin contents i altres que no tant... .Així que l'entrada a l'escola la viuen de manera més "traumàtica". 

En relació a les entrades, hi han escoles que destinen 3 dies desdoblant en tres franges el grup (cada grup està a l'escola una hora i mitjà), altres que tenen 2 grups..... . Cada escola s'ha d'adaptar a les necessitats de l'entorn. 

En fi, demà més!

Per cert, us comento algunes activitats que us poden ajudar:

-  jugar a l'escarbat bum bum
- guardar en una bossa animals, petxines...., i que cada nen/a posi la mà i descobreixi què és. 
- sortir a descobrir l'escola, el pati.... .


2 comentaris:

  1. Tens raó, Txell!
    Els dies de l'adaptació a P3 són especialment durs; però, per a mi, és un dels cursos més gratificants de l'Educació Infantil.
    Arriben a l'escola quasi "bebès" i cap al segon trimestre veus tants de canvis...es fan grans i tu els acompanyes en aquest camí!!!
    Muac's

    ResponElimina
  2. Hola Carme!
    És veritat. Aquest any és el 2n que faig de P3 i és impressionant els canvis que van fent.

    Que acabis de passar un bon divendres :)

    Txell

    PD: Què tal a l'escola? A quin curs estàs?

    ResponElimina