dijous, 20 de desembre del 2012

ELS INFORMES

Un tema que preocupa bastant al professorat i als mestres són els informes.
A infantil s'acostuma a fer dos informes (gener i juny). Però, m'he trobat escoles que donen el primer informe durant el mes de desembre (a mi m'agrada ja que tenen les vacances de Nadal per "descansar").  

Però, què són els informes? 
Els informes són documents que tenen l'objectiu de donar a conèixer quins continguts i/o habilitats han adquirit o estan adquirint els alumnes. Així doncs, informen a les famílies sobre el seu fill/a.
Per tant, si tenim en compte que és un document important, cal que vigilem què diem i com ho diem ja que quedarà registrat i guardat a l'escola i ho tindran les famílies molt de temps.

Així doncs, ens podem preguntar:
- Cal que expliquem què han de treballar certs continguts a casa? Jo penso que les recomanacions les hem de fer a la família i no cal que quedin registrades en els informes. 
- Cal que els i les mestres posem en els informes quants dies han faltat els infants? Això pot ser un tràmit purament "administratiu" i recriminatori? 


Per acabar, hi ha escoles que fan una avaluació conjunta amb els alumnes. És a dir, els mestres passen una graella i els alumnes han de respondre les preguntes i els mestres contesten a l'apartat "d'observacions" tot explicant si estan d'acord, a més d'explicar com els veuen.

Què en penseu?

7 comentaris:

  1. Aix, quin tema més complicat!
    Ens els quasi, 30 anys d'experiència, he fet a l'Educació Infantil informes de totes menes i dos o tres segons les diferents escoles.
    A mi m'agrada fer-los pel gener, sobre tot si estic a P3, per deixar enrere l'adaptació i poder explicar més aspectes i més reals de l'infant.
    És cert que hi ha informacions sensibles de ser enregistrades però i si no es fa i canvien de centre? Es deixa en mans de les famílies que arribi aquesta informació? Per què no?
    Personalment vaig tenir una mala experiència, amb una mestra i el meu fill amb lateralitat creuada. A finals de curs, em vaig veure obligada, per guardar-ho a casa, a fer una fotocopia manipulada d'un informe de 2on de Primària (esborrar una frase ofensiva) perquè no estava disposada a que ell ho llegís.
    Des de llavors, si sempre havia tingut molta cura en les informacions que escrivia, em vaig tornar super meticulosa.
    Com que l'Educació Infantil no és una etapa obligatòria, mai hi he posat les faltes d'assistència. Quan hi havia un absentisme greu passava la informació a la direcció per observar que no hi hagués una situació de risc.
    Jo he fet amb els infants "autoavaluacions" amb els criteris dibuixats i he de dir que ells són molt objectius i poques vegades hi havia grans diferències amb els informes.
    Bones Festes!

    ResponElimina
  2. Hola Carme!
    Gràcies pel teu comentari.
    Em sembla bé el que dius sobre la importància que quedin en algun "lloc" les informacions "sensibles" ja que és important tenir-ho en compte. Així que retiro el que he dit ;)

    I ostres! Quina mala sort que vas tenir, no? Amb aquestes males experiències, podem veure com les nostres paraules poden afectar a les famílies.

    En relació a les faltes d'assistència, ja tenim un motiu més per no fer-les.... :)

    Per cert, seria interessant que ens pengessis una autoavaluació per tal d'agafar idees.

    Gràcies i Bones Festes!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan pugui, faré la recerca entre el munt d'arxius que tinc a l'altell!
      Petonets
      Ah! Has pensat a treure la verificació dels comentaris? Amb la meva presvicia sempre em diuen que sóc un robot!!!
      Gràcies

      Elimina
  3. Gràcies Carme per la teva paciència!

    Això de la verificació no sé com es treu. Però, si ho trec no podré saber qui m'ha escrit, oi? Això vol dir que no podré contestar a la gent... És així?

    Bon Nadal!

    ResponElimina
  4. Hola!
    A mi la Carme també em va demanar treure la verificació dels comentaris. Treure-ho és molt senzill i igualment podràs saber qui t'ha escrit i respondre.
    T'explico per passos el que has de fer:
    1. obre el teu bloc VISIÓ GENERAL i clica CONFIGURACIÓ.
    2. Clica el 2n apartat: ENTRADES i COMENTARIS
    3. L'apartat MOSTRA LA VERIFICACIÓ MITJANÇANT PARAULES ha de tenir activada la casella amb NO
    Si cliques l'interrogant del final de la frases podràs llegir la informació.
    Espero que m'hagi explicat prou clar i no tinguis dificultats.
    Que tinguis una bona entrada d'any !!!
    Una abraçada
    Anna

    ResponElimina
  5. Ah! m'oblidava d'un detall important.
    Tot i que no tinguis la verificació de comentaris activat els comentaris que et deixan no es publiquen fins que tu no els aproves.
    Fins aviat

    ResponElimina
  6. Hola Anna!
    Moltíssimes gràcies!
    Em sembla que ja he resolt "el problema".

    Bon Any Nou!!!!

    Petonets,
    Txell

    ResponElimina