dimecres, 14 d’agost del 2024

"I el teu drac, com és?" de Jackie Morris

https://libreria.elpetittresor.com/es/libro/i-el-teu-drac-com-es_3708 

Títol: I el teu drac, com és?

Autora: Jackie Morris

Editorial: Thule Edicions, 2009

Opinió: Preciós àlbum il·lustrat en el qual els protagonistes de la història ens ensenyen els seus dracs. Crec que ara es fa difícil de trobar perquè aquest àlbum il·lustrat ja té uns quants anys i està descatalogat. 

Què podem potenciar?

- Diverses interaccions: 

  • text i lector: canviar el títol de l'àlbum; buscar adjectius per definir el drac o  la dragona de cada il·lustració; canviar paraules del text (El meu drac és safir i aiguamarina, imponent i grandiós. La seva cua és llarga com un riu per xxxxx); escriure què ens ha semblant la lectura de l'àlbum en el nostre diari de lectura; buscar una banda sonora per l'àlbum o per alguna il·lustració en concret; canviaries l'ordre de les il·lustracions? Per què?; reflexió sobre el text (veure a la graella de sota); etc. 

Llibre: MUNITA, F. (2021). Yo, mediador(a): mediación y formación de lectores. Octaedro.
  • entre textos: buscar altres àlbums il·lustrats sobre dracs i dragones; comparar il·lustracions (tots els dracs tenen ales? tenen escates? on viuen? què mengen? Etc. 
https://totnens.cat/albums-illustrats-protagonitzats-per-dracs/
  • entre lectors i lectores: il·lustrar el nostre drac i/o dragona i explicar-ho davant dels companys en un lloc especial com pot ser en un faristol (per afavorir la comunicació davant dels altres i la capacitat d'empoderar-se); en grup, crear un altre text de l'àlbum il·lustrat; per parelles, buscar els dracs i el seu possible país o continent d'origen veient com s'han il·lustrat els protagonistes (vestit d'esquimal...) i situar-los en un mapa, etc.   

Enllaç en una proposta relacionada amb Sant Jordi. Per si de cas, us deixo l'accés directe al drive per si no funciona l'enllaç. 

SI EN VOLEU SABER MÉS...

https://graffeg.com/products/tell-me-a-dragon-by-jackie-morris?srsltid=AfmBOoohjgfGVaL9PrYne0Qdr2wOoyGEphGXsIyxKxw-VZN5w6725M2Z

http://lamaletadelprecinemaainfantil.blogspot.com/search?q=DRACS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada