dilluns, 19 d’agost del 2019

La primavera a Pequín. Un dietari de Francesc Parcerisas

Portada La primavera a Pequín


Títol: La primavera a Pequín. Un dietari
Autor: Francesc Parcerisas
Editorial: Quaderns Crema, 2013

Opinió: Arrossegada per l'anterior dietari de l'autor, llegeixo ràpidament aquest. Em sembla que és el seu primer dietari, espero no equivocar-me. 
L'autor ens narra les seves reflexions, anècdotes i pensaments de la seva estada a Pequín. Ens comenta les seves visions, prejudicis com també el xoc amb la realitat. 

Si gaudiu d'una altra mirada, d'un canvi de perspectiva, aquest és el vostre llibre. 

Us deixo algunes frases que m'han colpit i captivat: 

- mosaic d'observacions (p.7)
- El llenguatge ens condemna a la rivialitat. O al silenci (p.16). 
- Em sento d'una modèstia insignificant, babilònica, patètica (p.36).
- blana aspiració universal (p.60)
- la seva abstracció d'una bellesa no sotmesa a la caducitat del temps (p.103) 
. trèvol de carrers (p.149)
- bolics de fulla de palla (p.149). 
Què és un bolic? 
- Un cop més, la força de l'art és la seva capacitat de donar-nos una sèrie de detalls que insuflen l'aire de la realitat en aquelles escenes, o descripcions, que es tornen a agitar, convulses o amansides, davant els nostres ulls d'espectadors (p.185).  

Em resulta encantador! Moltes vegades voleu que el passat revisqui com a la pel·lícula "Noche en el museo". 

CONNEXIONS
- L'autor esmenta un altre llibre d'assaigs: "Mentre parlem" d'Enric Sòria. 


SI EN VOLEU SABER MÉS...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada