dilluns, 7 d’octubre del 2013

RECURS EMOCIONAL

He trobat aquest recurs per felicitar als i a les alumnes. Podríem dir que és com el recurs de la peixera que us vaig informar ja fa alguns mesos, però amb la diferència que si els infants es portaven bé estaven dins la "peixera". Què us semblen els dos recursos?

I aquí deixo algunes preguntes:
- i si un alumne no té cap gomet? (clar que hem de buscar la situació idònia perquè l'aconsegueixi...). 
- i quants gomets hi cabran? 
- i quina "recompensa" tindran? Sempre dic que no sigui una recompensa material (no regalar ni comprar res) sinó "emocional": fer un pastís, fer un mural, veure una pel·lícula, que s'endugui la mascota viatgera, que ens porti la seva joguina preferida.... 


2 comentaris:

  1. Txell,
    amb els quasi trenta anys de fer de mestra, MAI he utilitzat aquests recursos de la pedagogia conductista. Els trobo molt inadequats i discriminatoris.
    Un petó i una abraçada és la major felicitació que es pot fer a un infant!!!
    Com molt bé et preguntes, què passa amb aquells infants que per diversos motius no aconsegueixen cap gomet o es passen el dia fora de la peixera?
    Jo estic convençuda que és millor crear vincles afectius que ajudin a treballar la manca de límits, a superar els esculls de la quotidianitat... Tot i que és més lent obtenir resultats, quan s'assoleixen són més duradors.
    Un petó i una abraçada!
    Carme

    ResponElimina
  2. Hola Carme,
    gràcies per la teva sinceritat.
    Em sembla que les entrades s'anomenaran "coses que cal evitar" hahhahah.

    Un petonet.
    Txell

    ResponElimina