diumenge, 14 de juliol del 2013

LA CAÇA DEL PETÓ




Títol: "La caça del petó"
Autor: David Melling
Editorial:  Beascoa (cinquena edició 2011). 

És molt satisfactori trobar encara llibres que es continuen editant, "malgrat" que vagin passant els anys. Així doncs, felicito a totes les editorials que rescaten aquests llibres de l'oblit. 

Com bé diu el títol, el rei li envia un petó al príncep però aquest s'escapa per la finestra del palau. Aleshores, demanen al seu millor cavaller que busqui el seu petó. I així comença un viatge ple d'aventures fantàstiques. 

Què puc dir del conte?
Em fascinen les seves il·lustracions tan detallistes i minucioses. M'agrada molt que l'il·lustrador -autor utilitzi les lletres capitals, com en els antics manuscrits medievals. També, és molt agraït trobar que les paraules van jugant amb les il·lustracions (podrem trobar paraules o frases que es "passegen" pels dibuixos). A més a més,  l'escut del cavaller en el qual hi ha dibuixat un lleó, canviarà de cares depenent de la por que tingui....no sé si m'explico. Aquesta complicitat entre l'autor i el lector m'encanta. 

En fi, un conte molt recomanable per a P4 i P5. 

Què podem fer després d'explicar el conte?
- Podem enviar-nos missatges (cartes) plens de petons. 
- Podem fer dos grups: un grup que pinti els personatges del conte i l'altre que escrigui els noms d'aquests: cavaller, cavall, drac, petó, príncep, castell.... . Un cop acabat, podem relacionar els personatges amb els seus noms tot fent un mural o un llibre "espiralat". 
- Podem escenificar el conte amb titelles de paper pintades pels nens i el mural de fons també pintat per ells.  [Aquí teniu una idea]
- Podem fer un pluja d'idees per canviar el títol del conte. 
- Podem afegir nous personatges i fer noves hipòtesis: què hagués passat si el cavaller no hagués caçat el petó? Si el príncep hagués conegut a una nena? Etc.  
- Podem construir i decorar el nostre escut. 
- Podem fer un llibre en el qual canviem algunes coses del conte. Per exemple: cada personatge pot tenir el cap dels nens de la classe. 


Us deixo la recomanació de la lluna del bloc "Un polsim de sal". 
Llistat de contes per treballar les emocions del bloc Esperxem ideies

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies per mencionar-me. Ja no recordava que jo també l'havia recomanat. És un conte preciós tant per l'argument com per les magnífiques il.lustracions.

    Una abraçada!

    ResponElimina