dissabte, 4 de febrer de 2012

SOPA DE PEDRES i ELS BONS AMICS

Bon dia!!!
Avui us porto el conte "Sopa de pedres" de M. Fons, M. Bigas i M. Correig (editorial Eumo) i el conte "Els bons amics", un conte popular xinès  (editorial ING).

Argument del conte "SOPA DE PEDRES":
Un soldat famolenc arriba en un poble i la gent no li vol donar menjar. El soldat es posa al mig de la plaça i comença a fer "una sopa de pedres". Després, la gent encuriosida li pregunta que què fa i el soldat els hi explica. Però, té un problema: necessita ingredients per condimentar la sopa: pastanagues, tomàquets,... . I la gent li porta a canvi de compartir la sopa. Per tant, el soldat aconsegueix que la gent participi. 

És com el conte "El vestit nou de l'emperador", però a l'inversa: el soldat no tenia res i aconsegueix alguna cosa a canvi.   


Argument del conte "ELS BONS AMICS":


Quan l’hivern arriba al bosc, als animalons els costa molt trobar menjar. Seguint una pastanaga coneixerem un grup d’animalets amics que ens ensenyen que val la pena compartir allò que el món ens ofereix i que és una sort tenir bons amics!

Es tracta d’un conte rítmic i encadenat, que vol transmetre als nens i nenes que allò que es dóna desinteressadament sempre ens retorna d’una o altra manera. El conte inclou una recepta i un joc de dits.**Extret de la pàgina web de l'editorial:
http://www.ingedicions.com/coleccions/model.php?id=18

5 comentaris:

 1. Aquests dos contes alguna vegada els he explicat a l'aula i són molt bons tots dos. Genials per treballar els valors de l'amistat i la solidaritat.
  Una abraçada!

  ResponElimina
 2. Uns contes molt interessants que ens pode ser molt útils per treballar amb els infants. Una gran tria.

  Gràcies, els tindrem en compte! Moltes salutacions.

  ResponElimina
 3. Hola lluna i Joel!
  Moltes gràcies per les vostres aportacions.

  Coneixeu altres contes per treballar la solidaritat?
  Gràcies.
  Les noies del pre-cinema

  ResponElimina
 4. Aquests dos contes són genials i a mi personalment m'encanten!!!!
  Molt útils per treballars els valors!!!!
  Bona tria!!!
  Fins aviat!!!!

  ResponElimina
 5. Gràcies Magda.
  Ens llegim.

  Les noies del pre-cinema

  ResponElimina