dissabte, 29 d’agost del 2015

4 ANYS!!!

 

El 29 d'agost sempre és un dia especial per la maleta: avui fem 4 anys!!! Sí, sí...l'any 2011 va ser l'any que vam acabar una maleta que tenia un objectiu: apropar el món del precinema a l'escola i més concretament a l'etapa d'infantil. 

Avui més que mai estem orgulloses de la feina feta ja que la maleta està visitant a moltes escoles. 

Durant els meus primers anys a l'escola i potser abans, sentia certa basarda a l'hora de compartir les idees, però he après que compartir és enriquir i millorar i, crec que hem d'aprofitar aquestes noves tecnologies per divulgar el nostre treball i que no només quedi a l'aula. També, considero que el fet de penjar recursos, idees i preocupacions ens pot ajudar a avançar, a veure les coses d'una altra manera i, en fi, a no sentir-nos sols davant de l'escola i davant de la societat. 
En certa manera, el fet de consultar altres blogs fa que ens formem contínuament i millorem la nostra tasca educativa. La majoria de recursos que he creat han estat gràcies a les idees trobades per la xarxa, cosa que fa que no ens estanquem sinó -com he dit- avancem. 
En relació a això, durant els meus anys universitaris desconeixia molts blogs i ara envejo una mica els futurs mestres perquè estan més ben informats i coneixen blogs o els creen quan estan estudiant. Així doncs, la immediatesa de les noves tecnologies fa que no ens aturem. 

El llegat dels mestres
La feina diària dels mestres sovint passa desapercebuda per diversos motius: equip directiu que no recolza els mestres; la manca de temps per compartir recursos amb els companys... i molts cops provoca que la nostra feina mori a les aules. En el cas de tenir un blog, el treball diari és compartit amb altres mestres i això fa que ens sentim recolzats i els nostres recursos continuïn fora de les aules. I aquí la gran pregunta: és important que el nostre llegat quedi? S'adaptarà als nous valors canviants de la societat? Servirà de punt de partida perquè cada mestre l'adapti a les seves necessitats? Jo crec que sí i penso que cadascú agafarà tot allò que cregui que és necessari.  

Els altres blogs del 2011
Quan inicies un blog, no saps si serà profitós pels altres i això ho pots anar descobrint quan veus els comentaris de la gent i veus que la "cosa funciona"; que hi ha algú que t'entén i això és d'agrair. 
L'any 2011 va ser un any molt prolífic a nivell blocaire perquè hi van haver altres blogs que van iniciar la seva aventura com: el blog de la Magda de Els Petits Infants, l'Espe de Plastifiquem, la lluna de Un polsim de sal, l'Eva de El pavelló d'infantil, la Fany d'Un raconet d'idees, l'Eugènia de Mira què fem ara!, la Marta de Fent i desfent... i  crec que no em deixo a ningú més. Així doncs, felicitats a totes elles ;)

Per acabar, us deixo el TOP TEN de les entrades més visitades:

- El projecte dels dinosaures
- El projecte dels esports
- Les il·lusions òptiques
- Muntar l'aula
- Activitats d'educació emocional
- Taula de llum casolana
- Poemes de la Joana Raspall
- Us recomanem un conte sobre l'hivern
- Projecte dels gegants

Moltes gràcies per la vostra fidelitat i espero que ens seguim veient i recolzant des de la blogosfera. Una forta abraçada ;) 

6 comentaris:

  1. Moltes felicitats, Txell! En especial per la perseverància, la varietat i qualitat de continguts i la feina ben feta. Espero que el nou curs vingui carregat de bones notícies.
    Petonets

    ResponElimina
  2. Hola Joana!!! Moltes gràcies ;)
    En Charlot de la nostra maleta real es fa gran. Bufff el temps passa volant.
    Que tinguis un bon inici de curs tu també.

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats!!! És innegable que compartir enriqueix i satisfà moltíssim, enhorabona per continuar amb tantes ganes com en el vostre inici. Bon curs !!!
    Tonets

    ResponElimina
  4. Hola Anna!!! Moltes gràcies per la teva fidelitat i recolzament. Desitjo que tinguis un bon inici de curs. Una forta abraçada. Txell

    ResponElimina
  5. Moltíssimes felicitats Txell !!
    I gràcies per compartir la teva feina !! Espero poder gaudir del teu blog mooolts anys més!!
    Una forta abraçada.
    I que tinguis un molt bon començament de curs.
    Sort!!
    MªÀngels

    ResponElimina
  6. Hola m.àngels!
    Moltes gràcies pel teu comentari. Jo també espero seguir per aquí.
    Bon inici de curs a tu també ;)
    Un petonet,
    Txell

    ResponElimina