diumenge, 26 d’agost del 2012

VISITAR ESCOLES EUROPEES

Hola de nou!!!!
L'entrada que publico va dirigida als lectors i a les lectores.

Crec que cada any, una associació de mestres, fa visites pedagògiques a diferents escoles europees: Dinamarca, Itàlia,... . Aquest any vaig veure que els dies per anar eren "laborables"´, és a dir, van anar durant el mes de maig i juny.
Així doncs, em pregunto:
- això és possible???
- és necessari deixar els nens desemparats per tal de fer una visita a les escoles d'altres llocs?
- algú ho ha fet?
- no és possible anar en dies que no tinguem classe?




Gràcies per les aportacions.

6 comentaris:

  1. No en tinc gaire idea d'aquestes estades, no obstant les trobo molt interessants, així doncs si algu en té informació ho agraire! :) Petonets. Gràcies!

    ResponElimina
  2. Hola Joel!
    M'acabo de posar en contacte amb els de Rosa Sensat. Ja et diré alguna cosa quan m'informin.

    Suposo que cal fer alguna instància perquè et deixin "marxar" de l'escola per uns dies... .

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fa anys, des de l’escola on estava destinada, vam visitar una « école maternelle française” amb qui iniciaríem un programa europeu entre alumnes de 3 a 6 anys.
      Ens va semblar que el millor era fer-ho en dies laborables per poder veure-la amb els infants i poder participar de la seva dinàmica i metodologia, impossible si haguéssim fet la visita en dies festius.
      Va ser molt interessant ja que, en aquells dies d’estada, vam passar a ser “enseignants d’école” i vam aprendre molt!
      Pels nens i nenes de l’escola no va estar cap problema perquè al treballar en equip, les mestres de reforç van seguir fent les classes. A més per a ells també va ser enriquidor; doncs al arribar portàvem tantes experiències per compartir. Em semblen molt interessants aquestes visites perquè obren la visió dels mestres vers l’ensenyament i ens mostren que tot està per descobrir !!!

      Elimina
  3. Hola Carme!!!!
    Gràcies! Ara veig que és lògic anar en dies laborables per tal de veure l'escola en "directe".

    Et volia preguntar com ho vau fer: l'escola va organitzar aquesta visita pedagògica? Coneixes altres llocs que també ho fan?

    Moltes gràcies per la teva aportació.

    ResponElimina
  4. La meva experiència va ser un intercanvi entre dues escoles, pel que l'organoització de les visites era molt fàcil. Únicament calia posar-se d'acord entre nosaltres; clar que fa 18 anys i, com que eren pioners, tot resultava motivador i fàcil!
    Si t'interessa, el CRP et pot informar i ajudar a gestionsr la documentació. Pel proper curs hi ha subvencions que es poden sol·licitar crec que fins el 22 d'octubre. Mira't aquest enllaç http://www.oapee.es/oapee/inicio/pap/visitas-de-estudio/organizacionvisitas.html
    Sort!

    ResponElimina
  5. Hola Carme!!!
    Moltíssimes gràcies.

    Ara hi donaré una ullada.

    Meritxell

    ResponElimina